Vei fi notificat de cate ori:

Sunt interesat de aceasta
proprietate intre datele

Trimite unui prieten

Trimite

Cabană 8 camere Soveja Vrancea

150 RON
Valabil din 24.03.2023 07:56:08
Specificatii
Tip proprietate casa / vila
Descriere

Închiriem căsuță 7 camere cu terasă, bucătărie și gratar în curte. Căsuța se inchiriază integral (toată curtea) pentru grupuri și familii. La parter se află o bucătărie complet utilată , inclusiv mașină de spălat, baie, terasă și sală de protocol, la etaj, 7 camere cu pat dublu și a 8-a cameră cu canapea extensibilă și două băi cu dus!
În curte există două gratare și trei dispozitive pentru fiert la ceaun!
Pe terasă pot servi lejer masa un număr de peste 20 persoane!
Internet WI-FI în toate încăperile și în curte. TV cu semnal satelit în terasă și camera de protocol. Sursa de apă proprie cu izvor fântână 100% potabil.
Căsuța are vedere panoramică către munți fiind amplasată la marginea pădurii, auzindu-se doar susurul râului Șușița, Pârâul Negru și nelipsitele triluri de Privighetoare și Mierlă.
Scurt Istoric

În comuna Soveja se află fosta mănăstire Soveja, monument istoric de arhitectură și interes național, ridicată în 1645 de Matei Basarab, din care se păstrează biserica Nașterea Domnului , turnul clopotniță și fragmente din zidul de incintă.
La Mânăstirea Soveja a fost surghiunit Alecu Russo de către domnitorul Mihail Struza în urma reprezentării comediei Jicnicerul Vadră. Aici scriitorul ascultă de la rapsozii locului, cântece, balade, doine, una dintre acestea fiind balada Miorița pe care o va transmite lui Vasile Alecsandri. În timpul surghiunului său de 5 săptămâni, scrie jurnalul Soveja. Ziarul unui exilat politic la 1846, publicat postum de Al. Odobescu.

Un alt monument de interes național din comună este Mausoleul Eroilor din Primul Război Mondial, construit înre 1923 și 1928 și inaugurat în 1929 și clasificat ca monument funerar sau memorial.
În rest, în comună mai există două obiective incluse în lista monumentelor istorice din județul Vrancea ca monumente de interes local. Unul este clasificat ca monument memorial sau funerar cimitirul ostașilor germani aflat la marginea mănăstirii. Celălalt este un sit arheologic aflat la sud-est de satul Dragosloveni și care cuprinde urmele unor așezări din eneolitic (cultura Cucuteni faza A), Epoca Bronzului și perioada Lat ne (cultura geto-dacă).

Cele mai importante obiective turistice Soveja

Casa memoriala Mos Ion Roata - Campuri
Dealul Rachitasului
Fantana Colonel Fotescu
Manastirea lui Matei Basarab (1645)
Mausoleul Eroilor Romani de la Dragosloveni
Muzeul Militar Soveja
Podul General Artur VaitoianuSchitul Soveja
Sipotul lui Bucur
Statiunea Soveja
Statuia lui Simion Mehedinti
Turism de agrement si agroturism / turism rural

Anunturi recomandate

Adauga fisier
Fisiere acceptate: jpg, jpeg, png, doc, pdf, gif, zip, rar, tar, txt, xls, docx, xlsx, odt, avi, mp4, cu o marime maxima de 10Mb.
Verifica disponibilitatea
Ati atins limita de mesaje trimise pe zi
Pentru a putea trimite mai multe mesaje accesati abonamentul VIP
×
Anuntul a fost sters de la favorite!